Vaste selecties in Jupiler League op komst

De Coöperatie Eerste Divisie (CED) hoopt dat beloftenteams in de Jupiler League vanaf komende zomer met een vaste selectie moeten werken.

Op dit moment zijn Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht in de Jupiler League actief en de beloften van Ajax kunnen aanstaande zaterdag kampioen worden. Andere clubs noemen het een vorm van competitievervalsing dat hun teams op maandagen vaak sterker zijn dan op vrijdagen. Sommige spelers komen dan namelijk later dat weekend in actie in het eerste elftal.

"Dit moet wat ons betreft aan banden worden gelegd", stelt CED-directeur Marc Boele bij het Sportforum op de NOS. "We willen naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus. Dan heb je een eerste en een tweede elftal. Tijdens de winterstop kun je dan weer spelers overschrijven."

Er ligt volgens Boele al een verbeterplan klaar, waarover hij in gesprek wil gaan met de Eredivisie. "En dan heeft Eric Gudde (directeur betaald voetbal KNVB, red.) de schone taak om een bemiddelende rol te spelen." Jong Ajax wordt zaterdag kampioen als het van MVV wint. Fortuna Sittard (één punt minder) en NEC (drie punten minder) kunnen ook nog bovenaan eindigen en zij strijden bovendien om promotie naar de Eredivisie.