NHL: Rouwend Toronto dwingt beslissingswedstrijd af, Capitals door

Op een zwarte dag voor het Canadese Toronto - een man reed met een busje zeker tien mensen dood - hebben de ijshockeyers van de Maple Leafs voor een klein lichtpuntje gezorgd: in de eerste ronde van de play-offs in de NHL sleepte de ploeg een zevende en beslissende wedstrijd uit het vuur.

In het Air Canada Centre in Toronto heerste door het gebeuren op de straten van de stad een wat bedrukte sfeer, hoewel dat verminderde toen de wedstrijd eenmaal begon. Jake Debrusk opende in de tweede periode de score namens de Boston Bruins, die met een 3-2 stand in de serie begonnen.

Krap een halve minuut later was het echter William Nylander die de Maple Leafs op gelijke hoogte bracht en Mitchell Marner tekende na dertien minuten voor de voorsprong: 2-1. De Bruins vielen aan, maar in de slotfase werkte Tomas Plekanec met een empty netter de winnende 3-1 op het scorebord: "We're shipping up to Boston", want in Boston wordt het beslissende duel gespeeld.

De Washington Capitals mogen zich opmaken voor de volgende ronde. Tegen de Columbus Blue Jackets werden de eerste twee wedstrijden in Washington verloren, maar in Columbus won de ploeg dan weer beide duels. Wedstrijd vijf werd in Washington gewonnen en maandagavond was het tijd voor duel zes, wederom in Columbus.

Dmitri Orlov opende de score na een dikke twaalf minuten, maar Nick Foligno bracht de Blue Jackets langszij. In de zes minuten daarna raakte Alex Ovechkin echter twee keer doel en de Capitals namen een 1-3 voorsprong. Pierre-Luc Dubois bracht nog hoop bij de thuisploeg, maar na goals van Devante Smith-Pelly en Chandler Stephenson was het gedaan. Foligno scoorde nog namens Columbus, Lars Eller bracht de 3-6 eindstand op de borden en dus pakte Washington de winst in de serie met 4-2.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)