Nederlandse ijshockeyers uitstekend van start op WK

De Nederlandse ijshockeyers zijn uitstekend begonnen op het WK (divisie 2A, vierde niveau). In Tilburg was Oranje met 7-0 (3-0, 1-0, 3-0) te sterk voor China.

De Nederlandse ploeg kwam na vier minuten al op voorsprong door een doelpunt van Raymond van der Schuit. Oranje bleef goed controleren in de eerste periode en liep via goals van Ivy van den Heuvel en Nardo Nagtzaam uit naar een 3-0 voorsprong in de eerste periode.

In de tweede periode bleef Nederland goed spelen, maar Giovanni Vogelaar maakte het enige doelpunt van de periode. In periode drie liep Oranje toch nog uit naar een ruime overwinning tegen China. Via goals van Vogelaar, Van den Heuvel en Danny Stempher liep de ploeg uit naar een 7-0 zege.

Oranje is op basis van de plaats op de wereldranglijst favoriet voor promotie. Nederland staat 28ste, maar Servië (30), IJsland (32), China (33), België (36) en Australië (38) staan niet ver weg. Dinsdag staat de tweede wedstrijd op het programma. Dan speelt de ploeg tegen IJsland, dat hun eerste wedstrijd met 3-0 verloor van Australië.