Groningen haalt Doan definitief binnen

FC Groningen heeft gebruik gemaakt van de optie tot koop in het huurcontract van Ritsu Doan. De 19-jarige middenvelder blijft tot medio 2021.

Doan wordt dit seizoen gehuurd van Gamba Osaka en door de transfersom van circa twee miljoen euro en het salaris van de Japanner als speler van buiten de EU was het lang onduidelijk of Groningen hem langer wilde houden. De club meldt nu dus dat Doan toch een vast contract heeft gekregen.

"Het is ontzettend knap om op zo'n jonge leeftijd in een totaal andere cultuur je zo snel aan te passen en te ontwikkelen", vertelt manager technische zaken Ron Jans over het jonge talent. "Hij is gedurende het seizoen gegroeid en steeds belangrijker geworden voor het team. Een groot compliment voor die jongen."

Ritsu Doan scoorde dit seizoen negen keer in 29 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden. Volgens Jans is de aanvallende middenvelder heel dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen. "Doan was er heel duidelijk in dat hij blij en tevreden is in Groningen. En het publiek houdt van hem en heeft hem binnen een jaar in de armen gesloten. Wij begrijpen ons publiek en hebben hetzelfde gevoel."