Gordon en Kevin hadden relatie, aldus rechter

Had Gordon een relatie met Kevin B. of stalkte hij de man in wie hij dacht zijn grote liefde te hebben gevonden? Over die vraag boog een rechter zich de afgelopen weken. De rechter stelde vandaag vast dat Gordon wel degelijk "een affectieve en seksuele relatie" had met de arts in opleiding uit Almere.

Kevin eiste een contactverbod omdat hij beweerde te worden gestalkt door Gordon. Onzin, zo meldde Gordon, wiens hart in februari voor de zoveelste keer gebroken werd. Hij wilde dat Kevin in een rectificatie zou erkennen dat de twee een relatie hadden, zodat Gordon "gerehabiliteerd wordt in mijn status als BN'er dat ik geen leugenaar ben".

Een stapelverliefde Gordon plaatste in februari foto's van hem en Kevin op social media. Daarin stelde hij de arts in opleiding voor als zijn nieuwe grote liefde. Al snel kreeg de entertainer echter reacties van mensen die ook een relatie met Kevin meenden te hebben. Zo ontdekte Gordon dat hij "maandenlang stelselmatig is bedrogen".

De entertainer was kapot van het bedrog en gaf Kevin "in mijn emotie" een klap. Ook bedreigde hij hem met een mes. Gordon wilde antwoorden, maar kreeg die niet meer van Kevin, die na de confrontatie al het contact verbrak. Hij belde, stuurde mails, appjes en sprak voicemails in, niet alleen van Kevin maar ook van vrienden en familie van de man.

Kevin stapte naar de rechter. Aanvankelijk was zijn eis dat alle foto's van en verwijzingen naar hem zouden verdwijnen van Gordons social media. Toen de zanger en presentator daar gehoor aan gaf, leek de rechtszaak van de baan. Twee weken geleden stonden de heren toch voor de rechter in Lelystad, omdat Kevin zegt nog steeds last te hebben van Gordon. "Het probleem is dat ik met rust gelaten wil worden, en dat gebeurt niet."

Ook na uitdrukkelijk aansporen van de rechter lukte het Kevin en Gordon niet tot een schikking te komen. Ondanks de waarschuwing dat er als gevolg van een vonnis waarschijnlijk intieme correspondentie van beiden op straat komt te liggen, kwam het tot een uitspraak.

Kevin mag zijn relatie met de entertainer niet meer ontkennen van de rechter. De voorzieningenrechter van de rechtbank in Lelystad baseerde zich op "duizenden WhatsApp-berichten" tussen de twee. Gezien de hoeveelheid en de inhoud van de berichten is volgens de rechter "niet vol te houden" dat er geen sprake was van een relatie.

Het contactverbod dat Kevin eiste, komt er niet. De entertainer nam na 3 maart geen contact meer op met de arts in opleiding en verklaarde twee weken geleden in de rechtbank dat hij geen contact meer zal zoeken met Kevin. Dat vindt de rechter voldoende.

Ook de rectificatie waar Gordon om vroeg, komt er niet. Die is "niet meer nodig". Wel bepaalde de rechter dat Kevin zijn relatie met Gordon niet meer mag ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen per voorval.

Rechter: Gordon en Kevin hadden relatie
Rechter: Gordon en Kevin hadden relatie (Foto: BuzzE)