Alcomobilist negeert stopteken tijdens dollemansrit

Een 60-jarige alcomobilist uit Schijf is afgelopen nacht op de Vosdonk in Etten-Leur na een achtervolging door de politie in de kraag gegrepen en mag een aantal zaken op zijn kerfstok bijschrijven.

De politie kreeg een melding dat een dronken man na zijn cafébezoek, ondanks waarschuwingen, in zijn auto stapte en daarmee als bewust beschonken bestuurder wegreed. De auto van de dronkelap viel al vrij snel op bij een agent omdat deze met hoge snelheid over de Hoevenseweg reed. De agent hield gepaste afstand en zag de snelheid oplopen tot een gecorrigeerde 128 km/uur daar waar 50 is toegestaan.

Bovendien zag de beschonken wegpiraat ook nog kans om een middengeleider langs de linkerzijde te passeren waarna bromsnor het welletjes vond en besloot de dollemansrit te beëindigen voordat de situatie nog verder uit de hand zou lopen. Ondanks het stopteken tezamen met de optische en geluidsignalen gaf de bestuurder niet thuis. Uiteindelijk lukte het de agent de bestuurder in te halen en tot stoppen te dwingen.

De drankpiraat werd overgebracht naar het bureau in Etten-Leur en kan een proces-verbaal tegemoet zien voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag, het overtreden van de maximumsnelheid en het negeren van een stopteken.

Alcomobilist negeert stopteken tijdens dollemansrit (Foto: Politie.nl)
Alcomobilist negeert stopteken tijdens dollemansrit (Foto: Politie.nl)