Woonwagen in Eindhoven beschoten

De recherche onderzoekt de beschieting van een woonwagen aan de Welschapsedijk in Eindhoven. Rond 23.30 uur werden de bewoners van het woonwagenkamp opgeschrikt door een reeks van harde knallen.

Er bleek bijna twintig keer te zijn geschoten op een woonwagen. De bewoner was op het moment van schieten in de woonwagen, maar raakte niet gewond. Het had zomaar anders kunnen aflopen. De recherche gaat ervan uit dat er met een automatisch vuurwapen is geschoten en neemt de zaak hoog op.

De technische recherche begon in de ochtend met een uitgebreid sporenonderzoek. Zowel binnen als buiten de woonwagen wordt onderzoek gedaan. Ook zoekt de poltie naar bruikbare camerabeelden en spreken rechercheurs met meerdere getuigen. Een getuige zag rond het tijdstip van de beschieting een grijze Audi in de buurt rijden. Mogelijk dat de Audi iets met de zaak heeft te maken.

Het is onduidelijk wat de aanleiding van de beschieting is: “Om daar meer duidelijkheid over te krijgen spreken wij onder meer met de bewoners. Wij onderzoeken of er bijvoorbeeld conflicten zijn die deze actie kunnen verklaren”, zo laat het rechercheteam weten.

Woonwagen in Eindhoven beschoten (Foto: stockfoto politie.nl)
Woonwagen in Eindhoven beschoten (Foto: stockfoto politie.nl)