Haotian stunt tegen Fu op WK snooker, Wilson & Carter door

Lyu Haotian, Kyren Wilson en Ali Carter staan in de tweede ronde van het wereldkampioenschap snooker. De twintigjarige Haotian stuntte door de als elfde geplaatste Marco Fu te verslaan. 

Haotian komt uit China en staat op plek 68 van de wereldranglijst. Bij begon de dag met een 6-3 voorsprong en liep direct uit naar 8-3. Mede door een 120-break kwam Fu nog terug tot 8-5, maar zag Haotian de partij beslissen met breaks van 79 en 61. In de volgende ronde wacht Stuart Carrington of Barry Hawkins. 

Ook Kyren Wilson staat in de volgende ronde. Hij won met 10-3 van Matthew Stevens. In de volgende ronde wacht Shaun Murphy of Jamie Jones. De als achtste geplaatste Murhpy staat 5-4 voor na de eerste sessie. 

Carter speelde tegen Graeme Dott, de wereldkampioen van 2006. Dott stond 3-6 voor, maar Carter kwam op gelijke hoogte mede door breaks van 62 en 108. Het werd 7-7 en Dott kwam met een 75-break nog wel weer op voorsprong. Het was echter Carter die met breaks van 69. 53 en 63 de partij naar zich toe trok. Het werd uiteindelijk 10-8. Eerder op de dag wist Ronnie O'Sullivan zich te plaatsten voor de tweede ronde. Hij won met 10-7 van Stephen Maguire. 

Maandag zal Luca Brecel aan tafel verschijnen. Hij speelt tegen Ricky Walden. Tussen Murphy en Jones valt de beslissing en ook Mark Allen en Jamie Highfield zullen hun partij afmaken. Allen leidt met 6-3.