Chelsea bereikt finale FA Cup na zege op Southampton

Chelsea heeft zondag de finale van de FA Cup bereikt nadat het Southampton met 2-0 versloeg. In de finale treft het Manchester United.

Bij the Blues was er een basisplaats voor Olivier Giroud, die de voorkeur kreeg boven Álvaro Morata, en het bleek een gouden greep van Antonio Conte. Wesley Hoedt speelde negentig minuten mee bij the Saints. Voor rust was Chelsea dicht bij de voorsprong, maar Willian schoot de bal tegen de lat.

Chelsea had het beste van het spel en kwam een minuut na rust wel op voorsprong. Giroud kreeg de bal van Eden Hazard en slalomde zich een weg door de defensie van Southampton om vervolgens Alex McCarthy te verslaan: 1-0. In de jacht naar de gelijkmaker kregen the Saints kansen via Shane Long en Nathan Redmond, maar zij faalden in de afwerking.

Morata verving na tachtig minuten Giroud en drukte twee minuten later ook zijn stempel op de wedstrijd. De Spanjaard kopte een voorzet van César Azpilicueta bij de tweede paal binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Op 19 mei wacht op Wembley de confrontatie tegen Manchester United voor het elftal van Conte.