Siutsou eindwinnaar Ronde van KroatiŽ, Simion wint slotrit

Paolo Simion heeft de slotrit van de Ronde van Kroatië gewonnen. De Italiaan van Bardiani-CSF maakte deel uit van de vroege vlucht en won na 151 kilometer in Zagreb, voor zijn land- en ploeggenoot Mirco Maestri, die ook deel uit maakte van de vroege vlucht. De eindoverwinning van Kanstantsin Siutsou kwam niet in het gevaar.

Paolo Simion, Hayato Yoshida, Ziga Horvat, Eduardo Estra, Guy Saviv en Micro Maestri vormde de kopgroep van de dag. Het zestal kreeg meer dan vijf minuten van het peloton. Tot aan de twee plaatselijke rondes van 6,5 kilometer in Zagreb had het peloton alles onder controle. 

Met nog acht kilometer te gaan gingen ploeggenoten Maestri en Simion er samen vandoor. De twee renners van Bardiani-CSF hadden op dat moment een voorsprong van dertig seconden op het peloton, maar het peloton kwam in de laatste kilometers niet meer dichter bij de Italianen. Simion was de sterkste van het tweetal en boekte daarmee zijn eerste profzege van zijn carrière. Het was voor Bardiani - CSF de tweede ritzege in de Ronde van Kroatië.