Bokser Khan komt terug met razendsnelle knock-out, Tete behoudt wereldtitel

Niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Groot-Brittannië werd zaterdagavond flink gebokst. De Zuid-Afrikaan Zolani Tete verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het bantamgewicht (-53,5kg) voor het eerst sinds hij landgenoot Siboniso Gonya vorig jaar in elf seconden het licht uit de ogen sloeg.

Tete's tegenstander was een veteraan met een enorme staat van dienst: de Argentijn Omar El Huracán Narvaez verdedigde zijn wereldtitels in het vlieggewicht en supervlieggewicht tussen 2002 en 2014 bij elkaar maar liefst 27 keer, een record dat hij deelt met Julio Cesar Chavez.

Tegen Tete had Narvaez bijzonder weinig in te brengen. De Argentijn kreeg alle hoeken van de ring te zien en, hoewel hij overeind bleef, kreeg van de juryleden geen enkele van de twaalf ronden toegewezen: Tete won met drie keer 120-108.

Eveneens in Belfast veroverde Carl Frampton voor eigen publiek de interim-wereldtitel bij de WBO in het vedergewicht (-57,2kg). Hij werd na twaalf ronden aangewezen als winnaar van het gevecht tegen Nonito Donaire uit de Filipijnen, een van de weinige boksers die in zijn loopbaan in vier verschillende gewichtsklasses wereldtitels veroverden, iets wat Donaire tussen 2007 en 2016 deed.

In de Echo Arena in Liverpool keerde Amir Khan bijna twee jaar na zijn nederlaag tegen Canelo Alvarez terug in de ring. King Khan deed dat in het lichtmiddengewicht met duidelijk succes: de Canadees Phil Lo Greco werd binnen een minuut twee keer neergeslagen en kwam niet verder dan dat.