Vroege vluchter Tonelli wint de vierde etappe in Kroatië

De vierde etappe van de Ronde van Kroatië is gewonnen door Alessandro Tonelli. De 25-jarige Italiaan van Bardiani-CSF maakt deel uit van de vroege vlucht en kwam solo aan in Crikvenica na 171 kilometer. Enrico Barbin, ploeggenoot van Tonelli, won de sprint van het peloton voor de tweede plaats.

Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Lukasz Owsian (CCC Sprandi Polkowice), Guillaume Boivin (Israel Cycling Academy), Zhandos Bizhigitov (Astana), Janez Brajkovic (Adria Mobil), Laurent Didier (Trek-Segafredo) en Aristobulo Cala (Bicicletas Strongman Colombia Coldeportes) vormde de kopgroep van de dag. Oscar Riesbeek probeerde ook nog de sprong naar voren te maken, maar kwam te kort om aansluiting te vinden bij de kopgroep.

Op de klim van derde categorie, op twintig kilometer van de finish, bleek Tonelli de beste van de kopgroep. De Italiaan liet zijn medevluchters achter en had op de top veertig seconden op het peloton.

Tonelli bleef goed stand houden en met nog tien kilometer te fietsen probeerde Krists Neilands de sprong naar de 25-jarige Italiaan te maken, maar de Letse kampioen slaagde niet in zijn opzet. Op drie kilometer van de streep had hij nog steeds twintig seconden voorsprong op het peloton, waarna het zeker was dat hij zijn eerste profzege ging boeken. In de achtergrond sprintte ploeggenoot Barbin naar de tweede plaats en maakte het feest compleet voor de Italiaanse ploeg Bardiani - CSF.