NBA: Warriors naar 3-0 tegen rouwende Spurs

De basketballers van de Golden State Warriors zijn nog één zege verwijderd van een plekje in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De ploeg won in San Antonio van de Spurs en staat na drie duels in de best-of-7-serie op 3-0.

Bij de Spurs heerste rondom de wedstrijd vooral rouw: de vrouw van de legendarische coach Gregg Popovich, al sinds 1996 met veel succes aan het roer bij de Spurs, overleed eerder in de week, wat hard aan is gekomen in San Antonio.

De Spurs kwamen in de eerste helft nog prima mee met de regerend NBA-kampioenen, en pakten zelfs een paar keer een voorsprong, maar de Warriors namen het heft in de tweede helft in handen en wonnen met 97-110.

In Miami nam de Heat het op tegen de Philadelphia 76ers. Dat ging lang gelijk op, tot het laatste kwart aanbrak: de Sixers wisten de thuisploeg op een achterstand te zetten en Miami brak, waardoor Philadelphia zelfs uit kon lopen naar een 108-128 zege en een 2-1 voorsprong in de serie.

De New Orleans Pelicans hadden het thuis niet al te lastig met de Portland Trail Blazers. De bezoekers bleven in de eerste minuten nog bij, maar daarna namen de Pelicans afstand en kwamen ze niet meer in gevaar: 119-102, waardoor de Pelicans op 3-0 komen.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)