Sánchez de beste in etappe vier Tour of the Alps, Bouwman derde

Luis León Sánchez heeft de vierde etappe gewonnen in de Tour of the Alps. De Spanjaard van Astana was in Lienz na 134 kilometer de beste voor LottoNL-Jumbo renners George Bennett en Koen Bouwman. Thibaut Pinot werd vierde en blijft leider in het algemeen klassement, met nog één etappe te gaan.

Het was lang wachten voordat een kopgroep de ruimte kreeg van het peloton. Pas na dertig kilometer kregen negen renners de ruimte: Ben Hermans, Timothy Dupont, Louis Meintjes, Mikel Bizkarra, David de la Cruz, Kristijan Durasek, Mark Padun, Felix Grossschartner en Davide Villella.

Binnen vijftien kilometer had de groep al twee minuten op het peloton, maar meer kreeg de kopgroep ook niet. Op twintig kilometer van de meet werden ze weer ingerekend, waarna Bouwman zich liet zien. De Nederlander van LottoNL-Jumbo kreeg in zijn wiel Fabio Aru en Chris met zich mee. Uiteindelijk kwam er een vijftal renners bij elkaar met daarbij alle klassementsrenners.

Froome en Domenico Pozzovivo probeerden Pinot te bestoken, maar de Fransman reageerde op elke uitval en zijn leiderstrui kwam niet in gevaar. In de afdaling van Bannberg had Astana een numeriek overtal en buitte dat uiteindelijk uit. Nadat eerder Pello Bilbao en Miguel Ángel López het geprobeerd hadden, ging Sánchez op het juiste moment. Bennett probeerde nog wel de oversteek te maken naar de Spanjaard van Astana, maar slaagde daar niet in. De Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo werd tweede op zes seconden van Sánchez. Bouwman won op elf seconden de sprint van het achtervolgende groepje op elf seconden van de winnaar.