Hertzberger terug in trainingsgroep Nederlands elftal

Jeroen Hertzberger (H.C. Rotterdam, 196 interlands) is door Max Caldas, bondscoach van het Nederlands elftal, toegevoegd aan de trainingsgroep. Deze groep bereidt zich voor op de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018, die van 23 juni tot en met 1 juli gespeeld wordt op de velden van B.H. & B.C. Breda in Breda. Van 28 november tot en met 16 december volgt vervolgens de strijd om het Wereldkampioenschap in Bhubaneswar, India.

Caldas riep Hertzberger in november 2016 niet op voor de trainingsselectie die hij destijds samenstelde. Sindsdien maakte Hertzberger geen deel meer uit van Oranje. Caldas: “We kozen er toen heel bewust voor het vizier ook op andere spelers te richten. Zo hebben we veel spelers in de Hoofdklasse gevolgd. Daar was Jeroen ook van op de hoogte, ik heb hem drie keer gesproken tijdens de afgelopen anderhalf jaar. Hij wist wat wij belangrijk vinden en wat zijn specifieke aandachtspunten zijn. We hebben als staf geconstateerd dat hij op die punten is gegroeid. Op basis van zijn prestaties bij Rotterdam tijdens dit seizoen en zijn specifieke kwaliteiten, waaronder zijn doelgerichtheid, vinden wij dat hij een plek in de huidige trainingsgroep verdient.”

Hertzberger is blij weer deel uit te maken van de trainingsgroep. Hertzberger: “Toen Max me uitnodigde voor een gesprek, wist ik dat de kans bestond dat hij me zou vragen aan te sluiten. Diep van binnen ben ik daar altijd op blijven hopen. Ik heb het afgelopen anderhalf jaar heel hard geknokt om te laten zien dat ik erbij hoor. Het is mooi dat dat gelukt is en ik vandaag weer met Oranje mee kan trainen. Ik heb er heel veel zin in.”

Voor het Nederlands elftal ligt de focus dit jaar op het WK in India, maar de Rabobank Hockey Champions Trophy 2018 en de vier interlands in het kader van de Rabo Super Serie zijn belangrijke meetmomenten. De bondscoach vindt het belangrijk dat zijn spelers zich wekelijks goed presenteren in de Hoofdklasse. Caldas: “Als je goed presteert bij je club, kun je een plaats in de trainingsgroep afdwingen. Ook als je daar, zoals in het geval van Jeroen, een tijd geen deel van uitmaakte.” De bondscoach besluit: “Jeroen zal nu moeten proberen een plek in de definitieve toernooiselecties te veroveren. Precies zoals dat ook voor alle anderen geldt.”