NBA: Raptors, Celtics en Pelicans naar 2-0 in play-offs

In de play-offs van de NBA hebben de basketballers van de Toronto Raptors, de Boston Celtics en de New Orleans Pelicans een 2-0 voorsprong genomen in de eerste ronde. De drie teams wonnen dinsdagavond allemaal ook hun tweede wedstrijd.

De Raptors speelden in het eigen Air Canada Centre tegen de Washington Wizards. In het eerste kwart stond er al een voorsprong van twintig punten op de borden en dat werd in het tweede kwart vastgehouden, maar in de tweede helft vochten de Wizards zich terug.

De bezoekers toverden een aantal prima runs uit de hoge hoed en brachten het verschil zelfs terug tot vijf punten (108-103), maar daar bleef het bij. Onder leiding van DeMar DeRozan, goed voor 37 punten, liepen de Raptors toch nog weg naar een 130-119 zege.

De Celtics ontvingen de Milwaukee Bucks in de TD Garden. Onder leiding van Giannis Antekokounmpo boden de Bucks dapper weerstand, maar vooral in de tweede helft waren de Celtics een maatje te groot, wat voor een 120-106 zege zorgde.

In het Moda Center in Portland waren de Pelicans op bezoek bij de Trail Blazers, die na een moeizame start het heft in handen namen. De Pelicans van Anthony Davis en de sterk spelende Jrue Holiday (33 punten) kwamen echter terug, gaven nog wat gas en wonnen met 102-111 ook het tweede duel.