Agenten verwond bij vechtpartijen

Het afgelopen weekeinde bleek voor sommige agenten in Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam politie niet geheel gladjes te verlopen. In Hendrik-Ido-Ambacht keerde een vechtend stel zich tegen de dienders en in Rotterdam werden een paar flinke klappen geïncasseerd.

Op 14-april werden twee agenten er in de avond op uitgestuurd in Hendrik-Ido-Ambacht omdat daar een man en een vrouw met elkaar op de vuist waren gegaan. Eenmaal ter plaatse zagen zij inderdaad een man en een vrouw die met elkaar gevochten hadden. Het ging mis toen één van de dienders de man wilde fouilleren want daar had de agressieveling geen zin in waarop een worsteling ontstond.

De agent zag zich genoodzaakt om wat pepperspray in te zetten, helaas op een wat onhandig manier want hij kreeg het goedje zelf ook in zijn oog. Ondertussen had de andere agent ook de nodige problemen want de vrouw was hem aan het slaan. De brute dame wist hierbij de kaak van de agent uit de kom te slaan. Zelf hield zij er een flinke kneuzing aan haar arm aan over, en daarnaast brak zij waarschijnlijk één of meerdere botjes in haar pols.

Omdat er inmiddels ook wat omstanders op het tumult waren afgekomen en de agenten het niet voor elkaar kregen om de boel zelf te sussen werd versterking ingeroepen om het strijdvaardige tweetal op te pakken en de omstanders op afstand te houden.

Diezelfde avond verliep het voor meerdere agenten in Rotterdam ook niet geheel vlekkeloos. Op de Tonnekreek was een vechtpartij uitgebroken waar zij op af werden gestuurd. Toen de agenten de situatie eindelijk in kannen en kruiken had rende er een man de straat in, liep op één van de agenten af, gaf een beuk in zijn gezicht om vervolgens weer weg te rennen.

Heel ver kwam de drive-by-beuker niet omdat de resterende agenten hem al snel te pakken kregen maar hij bleek het niet zomaar op te geven. De man leek immuum voor de wapenstok en ook pepperspray haalde weinig uit. Uiteindelijk maakte een taser korte metten met het opvliegend stuk vreten. Tijdens deze worsteling kreeg één van de agenten ook een stomp in het gezicht waar hij een blauw oog aan overhield.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Zij hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en dienen ongehinderd en met wederzijds respect hun werk te kunnen doen. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt.

Agenten verwond bij vechtpartijen (foto: Politie.nl)
Agenten verwond bij vechtpartijen (foto: Politie.nl)