NAC sluit seizoen af zonder Ambrose

Thierry Ambrose komt voor de rest van dit seizoen niet meer in actie voor NAC Breda. De huurling raakte tegen Willem II geblesseerd.

Ambrose kwam na een luchtduel verkeerd terecht en hij liep daarbij een knieblessure op. NAC Breda meldt via de officiële website dat zijn seizoen voorbij is. Over de extacte ernst van de kwetsuur kunnen de Brabanders echter nog niet veel zeggen. "Maar voorlopig ziet het er naar uit dat de spits in ieder geval dit seizoen niet meer in actie kan komen voor de Parel van het Zuiden."

NAC laat weten dat de club de komende weken in de gaten houdt hoe de knie van Ambrose zich herstelt. In samenspraak met Manchester City wordt er verder onderzoek gedaan. De 21-jarige aanvaller wordt dit seizoen van de Engelse kampioen geleend.

Thierry Ambrose maakte deze jaargang tien goals in de Eredivisie en hij gaf ook vier assists af. NAC verloor zondag met 1-2 van rivaal Willem II, waardoor het team van coach Stijn Vreven nog niet helemaal veilig is. Met nog drie duels te gaan staat NAC vier punten boven de gevarenzone.