Van Hanegem: "De armoede, dat was de concurrentie"

Willem van Hanegem vindt PSV dit seizoen meer dan de terechte kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren pakten zondag de titel tegen Ajax.

"PSV de kampioen van de armoede? PSV dat etiket opplakken, is complete onzin", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "De armoede, dat was de concurrentie. Dat waren Ajax en Feyenoord. De wedstrijd tegen AZ verleden week was geen pareltje, maar zo terugkeren uit geslagen positie was volgens mij beslissend."

De zege tegen de Alkmaarders in aanloop naar de wedstrijd van zondag was doorslaggevend stelt De Kromme. "Ajax grijpt al jarenlang overal naast. Ze stuurden Marcel Keizer de laan uit, terwijl die door de vreselijk nare situatie met Nouri wel heel veel op zijn bordje kreeg. Erik Ten Hag werd binnengehaald als de grote verlosser. Dat komt omdat veel mensen in dit land altijd maar blind achter bepaalde mensen aanrennen."

"Ten Hag speelde een paar keer met vijf verdedigers en opeens was hij een tactisch wonder. Eindelijk iemand die het anders deed, hoorde ik. Die 1-7 nederlaag tegen PSV thuis met FC Utrecht, daar mocht je niets van zeggen. Dat was een bedrijfsongevalletje."

"Nu vallen diezelfde mensen die op zijn rug klopten over zijn manier van praten. Wat interesseert mij dat nou? Kijk naar zijn prestaties, hij heeft het niet goed gedaan. Met spelers als Onana, De Ligt, Ziyech, Frenkie de Jong, Van de Beek, Huntelaar en Kluivert had Ajax meer in huis dan PSV. Maar Phillip Cocu, die ik altijd reëel vind na wedstrijden, heeft ze verrast. En dat heeft hij knap gedaan."