Haase op z'n Haase's onderuit in eerste ronde Monte Carlo

Tennisser Robin Haase mag de toerist uit gaan hangen in Monaco. Op het masterstoernooi van Monte Carlo ging de Nederlander al in de eerste ronde onderuit tegen de jonge Rus Andrey Rublev: 6-7 (7), 6-2, 5-7.

Halverwege set één werd Haase gebroken, maar de Hagenaar sloeg gelijk terug en sleepte er een tiebreak uit tegen Rublev, met de 33e plek elf plaatsen hoger genoteerd dan Haase. In de tiebreak gaf Haase de nodige setpunten weg - waaronder één met een dubbele fout - en Rublev profiteerde. Haase herstelde zich verrassend goed en domineerde de tweede set, waarna de heren in set drie aanvankelijk prima serveerden.

Rublev en Haase kregen allebei geen enkele breakkans, tot de Rus op 6-5 stond. Haase had de grootst mogelijke moeite om zijn servicegame te behouden en sloeg twee matchpoints weg. Ondertussen weigerde Haase keer op keer de kans op gamewinst te verzilveren en bij Rublev's derde matchpoint ging het fout. Haase maakte op de hem zo kenmerkende wijze een einde aan het duel: een dubbele fout op matchpoint tegen, een onvervalste Roowbin, zoals zijn diehard fans het noemen.