PSG vernedert Monaco in kampioenswedstrijd

Paris Saint-Germain heeft zich in stijl gekroond tot Frans landskampioen. Dat werd de club al in 2013, 2014, 2015 en 2016, maar AS Monaco won de titel vorig seizoen. De Parijzenaren waren dat niet vergeten en namen zondagavond snoeihard wraak.

Giovani Lo Celso opende de score na een klein kwartiertje en krap tien minuten later lag Monaco te kermen op de pijnbank: Edison Cavani, Angel di Maria en nog eens Lo Celso zorgden al snel voor 4-0, waarna Rony Lopes de Monegaskische eer kort voor rust nog een beetje kon redden.

In de tweede helft zette PSG bij vlagen nog eens aan om aan alle onzekerheid een einde te maken. Di Maria tekende na een klein uur voor 5-1, de 6-1 volgde na een fraaie kopbal van Radamel Falcao, met de kanttekening dat Falcao een Monaco-speler is en in eigen doel kopte. Julian Draxler zette de 7-1 eindstand op het bord.

Dat PSG de zevende titel zou veroveren is niet verrassend. Vanaf de derde speelronde had de club de leiding in handen, thuis werd elke wedstrijd gewonnen en alleen Strasbourg en Olympique Lyon konden drie punten afsnoepen.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Montpellier - Bordeaux 1-3
Troyes - Olympique Marseille 2-3
Paris Saint-Germain - AS Monaco 7-1