NBA: Fraaie buzzer beater mag niet baten voor Bucks, nipte winst Rockets

Ook de acht basketbalteams die nog niet begonnen waren aan de play-offs in de NBA zijn zondag van start gegaan, waardoor in alle acht duels nu één wedstrijd gespeeld is. 

We beginnen in het TD Garden in Boston, waar de Celtics het opnamen tegen de Milwaukee Bucks. Het ging vrijwel de hele wedstrijd gelijk op, hoewel de Celtics in de slotfase de overhand leken te heben. Toch kwamen de Bucks terug, maar een driepunter van Terry Rozier gooide de boel met nog een halve seconde te spelen op slot, zo leek het.

Dat was verkeerd gedacht, want Khris Middleton liet een werkelijk prachtig staaltje basketbal zien: in een halve seconde ving hij de bal, mikte hij richting de basket en vuurde hij een driepunter af, die in the buzzer binnen viel: 99-99, overtime. In overtime waren de Celtics dan toch wat te sterk, waardoor Boston alsnog won met 113-107.

De Houston Rockets hadden het in eigen huis niet makkelijk met de Minnesota Timberwolves, maar gelukkig voor de thuisfans was daar elke keer weer, uiteraard, James Harden. Met 44 punten, waaronder een aantal heerlijke drietjes, speelde hij de Rockets naar een felbevochten 104-101 overwinning en dus de voorsprong in de serie.

LeBron James en zijn Cleveland Cavaliers waren thuis niet opgewassen tegen de Indiana Pacers, die vooral in het laatste kwart hard toe konden slaan. Onder leiding van Victor Oladipo wonnen de Pacers met 80-98. Driepuntsmachine Paul George (8 van de 11 gingen raak) en Russell Westbrook hielpen de Oklahoma City Thunder thuis aan een moeizame 116-108 overwinning op de Utah Jazz.

Voor wie het zondag gemist heeft, nog even een dienstmededeling: de samenvattingen van de NBA-wedstrijden zijn in de Nederlandse ochtend spoilervrij te zien op dit YouTube-kanaal, vrijwel gelijk na de wedstrijd.

Uitslagen NBA zondag
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 113-107 OT (1-0 in best-of-7)
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 80-98 (0-1 in best-of-7)
Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 116-108 (1-0 in best-of-7)
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 104-101 (1-0 in best-of-7)

De laatste 15 seconden reguliere speeltijd tussen de Celtics en Bucks (Bron: YouTube)