Kristoffersson wint eerste ronde WK rallycross na diskwalificatie Ekström

Johan Kristoffersson heeft de eerste ronde van het FIA World Rallycross Championship gewonnen. Op het circuit van Barcelona werd de Zweed in de finale weliswaar tweede achter zijn landgenoot Mattias Ekström, echter laatstgenoemde werd na afloop gediskwalificeerd.

2018 FIA World Rallycross Championship - Finale Barcelona (Bron: Youtube)

Ekström en Petter Solberg mochten in de finale vanaf de eerste startrij vertrekken. In de eerste bocht dwong de wereldkampioen van 2016 de Volkswagen-coueur Solberg in de bandenstapel. De Noor kon zijn race vervolgen maar was wel uitgeschakeld voor de kans op de overwinning.

Sébastien Loeb nam na de start direct de verplichte langere jokerronde. Kristoffersson zat Ekström continue op de hielen, het verschil was nooit meer dan een seconde, maar de Audi-coureur bezweek niet onder de druk. In ronde vijf ging Ekström de jokerronde in en nam zijn achtervolger de leiding over. Nadat Kristoffersson in de laatste ronde zelf ook de jokerronde in ging werden de posities weer omgedraaid. Loeb finishte op de derde plaats.

Vanwege het contact met Solberg werd Ekström na de wedstrijd gediskwalificeerd en mocht Kristoffersson de champagne als winnaar in ontvangst nemen. Door de diskwalificatie schoof Andreas Bakkerud door naar plaats drie.

Finale
1. Johan Kristoffersson (ZWE) Volkswagen Polo R
2. Sébastien Loeb (FRA) Peugeot 208
3. Andreas Bakkerud (NOR) Audi S1
4. Niclas Gronholm (FIN) Hyundai i20
5. Petter Solberg (NOR) Volkswagen Polo R
DSQ Mattias Ekström (ZWE) Audi S1