FOK! Wat een weer: droog met (of zonder) stapelwolken

Enkele wolkenvelden en in het noordoosten regent het nog af en toe. Van het zuidwesten uit klaart het verder op en wordt het overal droog. Overdag schijnt de zon geregeld, maar er komen ook stapelwolken tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in de kustprovincies tot 17°C in het oosten van het land. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig en draait geleidelijk naar een westelijke richting.

In de nacht naar dinsdag klaart het breed op en blijft het droog, vooral in het oosten kan zich lokaal een mistbank vormen. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C. De zwakke tot matige wind draait naar het zuid- tot zuidoosten.

Dinsdag overdag is het nagenoeg onbewolkt en schijnt de zon volop. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C in het Waddengebied en 20°C in het zuidoosten. De wind draait naar het zuid- tot zuidwesten en is matig van kracht.

De dagen daarna droog, zonnig en warm weer. In het weekend minder warm en zondag mogelijk regen of een bui. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Brug met herdenkingsplek in Nijmegen (Foto: qltel)
Brug met herdenkingsplek in Nijmegen (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!