Geen Man Utd voor Guardiola: "Ik heb een golfwedstrijd"

Josep Guardiola verkiest zondag het spelen van een potje golf boven het kijken naar de wedstrijd van Manchester United.

Manchester City kroont zich zondag tot kampioen van Engeland als Manchester United op eigen veld onderuit gaat tegen hekkensluiter West Bromwich Albion. The Citizens kwamen zaterdagavond al in actie tegen Tottenham Hotspur en wonnen overtuigend met 1-3.

"Nee, ik heb een golfwedstrijd", vertelt Guardiola in gesprek met Sky Sports op de vraag of hij naar de rivaal gaat kijken. "Ik heb drie vrije dagen en morgen heb ik golf. Golf, mijn zoon en vrienden. Zondag is het tijd voor golf."

Man City herstelde zich na een slechte periode waarin het drie keer op rij verloor en door Liverpool werd uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League en het titelfeest in de Premier League door Manchester United werd uitgesteld. Tegen the Spurs herstelde het team zich knap.

"Na wat er deze week is gebeurd, om hier te komen spelen tegen Tottenham, een van de beste teams met veruit een van de beste managers, en om te spelen hoe we deden in de eerste helft was indrukwekkend. Na tien of vijftien minuten zei ik: 'we gaan kampioen worden'. Niet vandaag, niet morgen, het maakt niet uit, maar we gaan kampioen worden."

"Hoe ze reageerden, deze jongens zijn fantastisch, geweldig, ongelooflijk. Wat ze vorige week hebben meegemaakt was zo oneerlijk. We zullen nog een kans heben tegen Swansea City en we zullen proberen om kampioen te worden."