UFC on FOX 29: Gaethje en Poirier maken er een geweldadig feestje van

UFC on FOX 29 eindigde zoals iedereen had gehoopt, met veel rake klappen en twee mannen die gewoon niet knock-out wilden.

Drie ronden lang gingen beide heren het lompharde gevecht met elkaar aan, elkaar bestokend met felle klappen die door de gehele Gila River Arena te Arizona echoden, maar in de vierde had Poirier er toch genoeg van en met een aantal rake vuisten op de kin van Gaethje wist hij de scheidsrecher ervan te overtuigen om het gevecht te beëindigen. Een hevig wankelende Gaethje protesterend achterlatend.

'Justin is een krijger', sprak de winnaar vol lof over het uithoudingsvermogen van de thuisvechter Gaethje. 'Hij had hier gerust willen sterven als Herb Dean niet had ingegrepen.'

Het gevecht begon spectaculair met een ontketende Gaethje die de benen van Poirier bleef bestoken met rake trappen. De pijnlijke aanvallen deden Poirier besluiten om zijn pijnlijke been te verbergen voor de keiharde schenen van Gaethje, al vroeg in het gevecht een psychische overwinning voor Gaethje. De derde ronde was de beste voor Gaethje, maar de scheidsrechter besloot tot een punt aftrek doordat Gaethje voor de tweede maal in de partij Poirier een vinger in het oog stak.

Het publiek, alle twaalfduizend achter Gaethje, ging er aan het begin van de vierde ronde nog eens lekker voor zitten. Poirier had echter andere plannen, vergat alle pijn en zette alles op alles om het gevecht tijdens die ronde te winnen. Een barrage aan stoten op het hoofd van Gaethje deden de 29-jarige vechter uit Safford al vroeg in de eerste minuut wankelen, maar hij weigerde om neer te gaan.

Alles in het lichaam van Gaethje wilde op de grond liggen, ware het niet dat zijn hersenen weigerde om dat verlossende seintje door te geven. Scheids Herb Dean besloot dan maar in te grijpen en diezelfde hersenen te behoeden voor verdere schade.

Een extatische Poirier daagde direct kersvers kampioen Khabib Nurmagomedov uit voor een titelgevecht, een partij die UFC-directeur Dana White ook wel ziet zitten.

Eerder op de avond wist weltergewicht Alex Oliveira Carlos Condit al in ronde twee op te laten geven door het prima aanzetten van een verwurging. Dit is Condit zijn vierde achtereenvolgende verlies, een dramatische reeks voor deze voormalig UFC-kampioen. Michelle Waterson wist na een zwaar gevecht over drie ronden te winnen van de ogenschijnlijk veel grotere Cortney Casey en voormalig Glory kickbokser Israel Adesanya gaat lekker verder met zijn opmars op de ranglijst en blijft ongeslagen na een prima overwinning op de gevaarlijke Italiaanse grappler Marvin Vettori.

Volledige uitslagen UFC on FOX 29:
Dustin Poirier verslaat Justin Gaethje door TKO (stoten, ronde 4).
Alex Oliveira verslaat Carlos Condit na opgave (guillotine choke, ronde 2).
Israel Adesanya verslaat Marvin Vettori na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Michelle Waterson verslaat Cortney Casey na jurybesluit (29-28, 28-29, 29-28)
Antonio Carlos Junior verslaat Tim Boetsch na opgave (rear-naked choke, ronde 1).
Muslim Salikhov verslaat Ricky Rainey door knockout (stoten, ronde 2).
John Moraga verslaat Wilson Reis na jurybesluit (29-28 x3)
Brad Taveres verslaat Krzysztof Jotko door TKO (stoten, ronde 3).
Gilbert Burns verslaat Dan Moret door knockout (stoten, ronde 2).
Lauren Mueller verslaat Shana Dobson na jurybesluit (29-28 x3)
Yushin Okami verslaat Dhiego Lima na jurybesluit (30-26 x3)
Adam Wieczorek verslaat Arjan Singh Bhullar na opgave (omoplata, ronde 2).
Alejandro Perez verslaat Matthew Lopez by TKO (stoten, ronde 2).
Luke Sanders verslaat Patrick Williams na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)