Kwaadaardige tumor verwijderd bij veldrijdster Verschueren

Bij de Belgische veldrijdster Jolien Verschueren werd vorige week een hersentumor verwijderd. Naar nu blijkt is de tumor van een kwaadaardige soort.

Drie jaar geleden werd de tumor ontdekt na medisch onderzoek vanwege een val op de training. Bij een controle bleek de tumor gegroeid en dat een operatie noodzakelijk was. Deze operatie werd vorige week uitgevoerd. Uit nader onderzoek blijkt dat de tumor kwaadaardig is wat een verdere behandeling noodzakelijk maakt.

“Dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling", zegt Jens Demanet, dokter van wielerploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Met die behandeling wordt zo snel mogelijk gestart, maar dit zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in ieder geval niet meer in actie komen.”

“Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van mijn familie, supporters, dokters en mijn team ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt mij daarbij!", aldus Verschueren. “Ik besef dat mijn fietscarrière momenteel on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.”