Ten Hag gaat uit van winst Ajax tegen PSV

Bij Ajax heeft men nog niet besloten of er zondag een erehaag wordt gevormd als PSV tegen de Amsterdammers de landstitel verovert.

Bij een overwinning van de Eindhovenaren is de strijd om het kampioenschap definitief beslist. "We houden ons niet bezig met 'als' of 'indien'. En al helemaal niet met negatieve scenario's, want we gaan ervan uit dat we winnen", laat Erik ten Hag aan De Telegraaf weten.

De coach van Ajax beseft dat het lastig wordt om PSV te verslaan. "Ik heb respect voor PSV, omdat ze tot dusver een geweldig seizoen spelen en heel veel punten hebben. Alle credits. PSV is stug, weet vanuit de neutraliteit te spelen en maakt altijd wel een goal. Er staat een goed blok, een goede organisatie en ze krijgen weinig doelpunten tegen."

Volgens Ten Hag zijn de goede prestaties van de Brabanders ook zeker te danken aan Phillip Cocu. "De coach heeft heel goed naar zijn spelersmateriaal gekeken, hoe zijn spelers kunnen spelen." PSV en Ajax trappen zondag in het Philips Stadion om 16:45 uur af.