Ophef! Zoon Martijn Krabbé drinkt bier bij RTL Late Night

Vandaag in FOK! Fietst de wereld door: ophef op Twitter. Hoe een 18-jarig knaapje aan werd gezien voor een 17-jarig knaapje. De zoon van RTL-coryfee Martijn Krabbé, Bickel Krabbé, ja echt, was gisteravond samen met zijn vader te gast bij het programma RTL Late Night. 

Bickel is blijkbaar muzikaal, heeft een rockbandje opgericht en gaat binnenkort audititie doen voor het Conservatorium. Prima moment dus om in de kruiwagen van papa Krabbé te stappen en dus aan te schuiven bij het dynamische reclameblok van 2 uur op de late avond op RTL4. Dan komt dat met die auditie straks vast wel goed. 

Wat vader en zoon vertellen in het programma is eigenlijk niet eens het terugkijken waard. Iets over hun 'hechte band' als vader en zoon en muziek als verbindende factor. Wat wel leuk is om terug te kijken zijn de reacties van kijkers die hun mening vervolgens op Twitter hebben gezet. Zo zijn er zeker twee mensen die de manier waarop Bickel over zijn vader praat nogal respectloos vinden. 

Zeker drie mensen maken opmerkingen over de kleding en in het bijzonder, het vertoon van een paar borstharen omdat het bovenste knoopje van zijn overhemd niet dicht zit. Eén kijker vindt het zelfs 'een beetje ranzig'. Gelukkig doet Bickel er nog een stapje bovenop door ook nog bier te drinken tijdens de uitzending. Er gaan meerdere glazen leeg retour naar de bar. 

Een snel en gedegen onderzoek door de kijkers op Wikipedia liet gisteravond zien dat Bickel Krabbé in 2001 geboren zou zijn. Reden genoeg dus om als kijker volledig ontstemd te zijn. Velen vragen aan het Twitter-account van RTL Late Night of dit inderdaad is wat ze denken dat het is. Zit er een 17-jarige live op de Nederlandse tv bier te drinken?! Een enkeling probeerde nog uit te gaan van het goede van de mens en veronderstelde dat het wel eens alcohol-vrij bier zou kunnen betreffen. Anderen vinden het echt niet kunnen en vinden het geen goed voorbeeld van RTL.

Gelukkig blijkt aan het einde van de uitzending dat het nog helemaal niet zo erg gesteld is met de sociale moraal van Nederland. Bickel Krabbé is volgens het programma helemaal niet in 2001 geboren maar in het jaar 2000! Bleek er dus gewoon iets op Wikipedia te staan wat niet klopt. Gekkenhuis. De hypocriete moraalridders op Twitter konden dus met een gerust hart gaan slapen. 

Uiteraard moest het AD.nl er nog wel een artikeltje over schrijven want als twee mensen iets vinden en dat vervolgens op Twiter zetten is het al snel 'ophef'. En over ophef moet geschreven worden. Konden ze dat lekker combineren met nog wat extra aandacht voor het 'aanstormend talent' Bickel Krabbé. Slaan ze daar mooi even twee vliegen in één klap.