FOK! Wat een weer. Code geel: mist

In het zuiden en midden van het land komen enkele mistbanken voor. In de loop van de ochtend lossen de mistbanken weer op. In het noorden is het bewolkt met in het uiterste noordoosten soms lichte regen. Elders breekt de zon door, maar ontstaan in de middag ook stapelwolken. In het zuidwestelijk kustgebied drijft soms mist van zee binnen. Aan het einde van de middag of in de avond kunnen er in het (uiterste) zuiden enkele buien tot ontwikkeling komen. Onweer is daarbij niet uitgesloten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Waddeneilanden tot lokaal 19°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig. In de avond draait de wind naar noordoost tot oost.

Komende nacht trekt de zone met buien of (buiige) regen naar het noorden. Daarachter wordt het droog en klaart het op. Lokaal kan er mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het noorden tot 11°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Zondagmorgen verlaat de neerslag het noorden en lost eventuele mist snel op. Er is van tijd tot tijd zon. Wel ontstaan er stapelwolken, die in de middag lokaal kunnen uitgroeien tot een regenbui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C op de Wadden tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar zuid tot zuidwest, aan de westkust naar west en wordt zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Bondage bekeek een bij op een bloem (Foto: Bondage)
Bondage bekeek een bij op een bloem (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!