De Ligt: "Ik verdien meer dan genoeg"

Geld is voor Matthijs de Ligt geen drijfveer om Ajax ooit te verlaten. De verdediger wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Barcelona.

"Ik weet van mezelf dat geld niet mijn grootste drijfveer is", vertelt De Ligt in gesprek met ELF Voetbal. "Ik zal niet snel voor het geld naar China gaan, zeg maar. Wat ik nu bij Ajax verdien is vergeleken bij een gemiddeld inkomen al bizar veel. Ik verdien meer dan genoeg."

De achttienjarige verdediger mag zich sinds kort tijd aanvoerder van Ajax noemen, nadat hij de aanvoerdersband over heeft genomen van Joël Veltman, die zijn basisplaats is kwijtgeraakt onder Erik ten Hag. "Ik had werkelijk nóóit kunnen bedenken dat het zo snel zou gaan. Zo snel, dat het wel heel lastig wordt om op mijn 24ste nog bij Ajax te voetballen."

"Ik ben enorm begaan met Ajax. Stel: mijn verstand zegt dat ik een stap moet maken maar mijn hart zegt dat ik bij Ajax moet blijven, dan zal mijn hart de bovenhand hebben. Ik moet wat mijn carrière betreft oppassen dat ik Ajax niet boven mezelf plaats."