Shovel Knight bereikt twee miljoen verkochte exemplaren

Yacht Club Games heeft heel enthousiast bekendgemaakt dat Shovel Knight na 26 maanden al twee miljoen exemplaren heeft verkocht. Sinds de release heeft de game allerlei expansions, een Shovel Knight amiibo, co-op op alle platforms en meer gekregen. De naam en prijs van de game zijn sinds 2014 ook veranderd: inmiddels heet de game Shovel Knight: Treasure Trove en kun je hem verkrijgen voor 24,99 in plaats van 14,99.

Verder heeft Yacht Club Games ook enkele statistieken over de verkoopcijfers gedeeld. Onderstaande afbeelding toont het aandeel van verkochte exemplaren per platform. Opvallend in dit cirkeldiagram is dat meer dan de helft van het aantal verkochte exemplaren gevormd wordt door de Nintendo-platforms samen.

Shovel Knight exemplaren per platform

Daarnaast is het opmerkelijk in de onderstaande afbeelding dat de Nintendo Switch-versie van Shovel Knight het snelst verkocht met maar liefst 110k verkochte exemplaren in de eerste maand vanaf launch.

Shovel Knight sales per platform

Wegens de prijsstijging is het ook zo dat de Nintendo Switch-versie de meeste omzet heeft opgebracht in vergelijking met alle andere platforms, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding.

omzet shovel knight

Voor nog meer feiten omtrent de verkoopcijfers, klik dan hier.

Alle versies van Shovel Knight: Treasure Trove zullen nog een laatste campaign ontvangen als een gratis update. Deze campaign, genaamd Shovel Knight: King of Cards, heeft nog geen officiële release date.