De Rossi emotioneel: "Dit is niet te geloven"

Daniele De Rossi kon zijn geluk niet op na de sensationele 3-0 zege waarmee AS Roma dinsdagavond Barcelona uit de Champions League gooide.

"Dit is zonder twijfel één van de mooiste dagen uit mijn carrière bij Roma. Vóór de wedstrijd moest ik mijn emoties al in bedwang houden toen ik onze fans zag. Ik zei tegen de ploeg dat als de fans er nog zo duidelijk in geloofden, dat wij dat als spelers al helemaal moesten doen", reageerde De Rossi na afloop.

Vorige week was De Rossi in Camp Nou nog de schlemiel, omdat hij één van de twee eigen goals van de Romeinen maakte. Na de 4-1 nederlaag gaf niemand zijn team nog een kans. "Mensen gingen over mij praten vanwege die eigen goal, maar ik zal altijd met lef spelen en ik gooi mezelf liever voor een bal met het risico op een eigen doelpunt dan dat ik niks doe. Ik moet vechten voor mijn ploeg, dat verdienen deze spelers."

"Dit is niet te geloven. Nu moeten we de volgende stap zetten, we moeten niet denken dat de halve finale het maximale voor ons is. Ik heb het gevoel dat er nog wel meer in zit", aldus de 34-jarige aanvoerder, die benadrukte waarom Roma er zeker nog in geloofde. "In de eerste wedstrijd liet Barça zien goed te zijn, maar niet zo goed als een paar jaar geleden."