Guardiola: "Het waren tien fantastische maanden"

Manchester City zit in de hoek waar de klappen vallen na een geweldig begin van het seizoen. Pep Guardiola reageerde dinsdag gelaten.

Ondanks een snelle voorsprong kon City voor eigen publiek niet voor een stunt zorgen tegen Liverpool. Na de 3-0 nederlaag op Anfield ging ook de return verloren (1-2). "Volgend seizoen proberen we het opnieuw. Ik wil Liverpool feliciteren, hopelijk kunnen zij Engeland goed vertegenwoordigen in de halve finales. Wij hebben tien fantastische maanden gehad", aldus Guardiola.

"Onze zegereeks van tien maanden was buitengewoon, maar nu moeten we het wedstrijd per wedstrijd gaan bekijken", ging de Spanjaard verder. "Je zult ook geen team vinden dat hetzelfde momentum elf maanden lang vast kan houden. Ik wil mijn spelers een compliment geven voor wat zij tegen Manchester United lieten zien en de eerste helft vandaag. Misschien krijg ik in de toekomst door wat de truc is."

Guardiola bekeek de tweede helft tegen Liverpool vanaf de tribune, omdat scheidsrechter Lahoz hem in de pauze wegstuurde. De City-manager had commentaar op de onterecht afgekeurde goal van Leroy Sané, die vlak voor rust de 2-0 leek te maken. "Ik zei tegen de arbiter dat het een goal was toen Sané de bal kreeg, daarom stuurde hij me weg. Het was een heel ander verhaal geweest als we toen op 2-0 waren gekomen, en ook als Salah's goal vorige week was afgekeurd wegens buitenspel."