Van Gaal wijst zijn Champions League-favoriet aan

Louis van Gaal denkt dat Bayern München de beste kans maakt om dit seizoen de Champions League te winnen.

De kersverse Duitse kampioen kan zich woensdagavond tegen Sevilla plaatsen voor de halve finales. Bayern won de heenwedstrijd in Andalusië vorige week met 1-2. "Als ik nu moet wedden zou ik mijn geld op Bayern München zetten", zei Van Gaal dinsdagavond op Ziggo Sport.

Volgens de voormalige coach, die met de Rekordmeister in 2010 de finale haalde, beschikt Bayern over de beste defensie. "En een trainer die zijn ploeg aanpast aan de tegenstander, maar ook uitgaat van eigen kwaliteiten. Dat is de sleutel tot succes", vult Van Gaal aan.

AS Roma plaatste zich dinsdag op sensationele wijze voor de halve finales, terwijl Liverpool ook de return van Manchester City won (1-2). De thuisploeg had vlak voor rust echter op een 2-0 voorsprong moeten komen. Een doelpunt van Leroy Sané werd onterecht afgekeurd.

"Ik heb twintig jaar geleden al iets geroepen over video-arbiters. Ik vind dat dat zeker in de Champions League toegelaten moet worden", zegt Van Gaal over dat cruciale moment. "Men kan het niet meer zien, het spel gaat gewoon te snel."