Roma stunt en gooit Barcelona uit Champions League

AS Roma heeft voor een gigantische verrassing gezorgd door Barcelona uit de Champions League te gooien. De Romeinen gaan op basis van uitgoals door.

Met Kevin Strootman in de basis won het team met 3-0, wat precies genoeg is na de eerdere 4-1 nederlaag in Camp Nou. Met die onmogelijk geachte overwinning ontpopt Roma zich tot de verrassing van het toernooi en moet Barcelona met het schaamrood op de kaken afscheid nemen van het miljardenbal.

De Romeinen zetten vanaf de eerste minuut volop druk op de defensie van Barça en sloegen al na zes minuten toe via Edin Dzeko. Omdat zijn collega's het vizier in de eerste helft niet op scherp hadden en Barçelona er niets tegenover stelde, werd de ruststand bepaald op 1-0.

Na de pauze ging de thuisploeg vrolijk verder met het strijdplan en na een klein uur spelen werd die inzet wederom beloond met een doelpunt. Daniele De Rossi bleef kalm en benutte een strafschop nadat Dzeko was neergehaald door Gerard Pique.

Barcelona probeerde zich wel op te richten, kreeg via Lionel Messi ook wel wat kansjes, maar de aanstaande kampioen van Spanje vond simpelweg geen antwoord op de enorme vechtlust van de Romeinse opponent. Verdediger Kostas Manolas kopte uiteindelijk de voor Barça fatale derde treffer binnen nadat Dzeko en Schick daar eerder niet in slaagden.