FOK! Wat een weer: zon en buien

In het zuiden is het bewolkt en komt af en toe een bui voor. Elders zijn er ook brede opklaringen. In het midden van het land komt lokaal dichte mist voor. Halverwege de ochtend lost de mist op. Vanmiddag ontstaan er vooral boven het midden enkele buien, waarbij er kans is op onweer, hagel en lokaal veel regen. In de avond verdwijnen de buien weer. De maximumtemperaturen variëren van 14°C op de Wadden tot 17°C in het oosten. De wind komt uit richtingen tussen oost en zuid en varieert in kracht van zwak in het zuiden tot krachtig op de Wadden.

In de nacht naar donderdag zijn er naast wolkenvelden ook enkele opklaringen. Er kan lokaal een mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar 7 tot 10°C. De wind is noordoostelijk en zwak tot matig, in het noordelijk kustgebied (vrij)krachtig.

Donderdag zijn er naast af en toe zon ook wolkenvelden. In de middag kan er vooral in het zuiden al een enkele bui voorkomen, in de avond is er overal kans op enkele onweersbuien die van Duitsland en België uit het land binnenkomen. Hierbij is er kans op hagel, windstoten en lokaal veel regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het uiterste noorden tot lokaal 21°C in het oosten. De zwakke tot matige noordoostelijke wind draait in de loop van de dag naar een oostelijke richting en neemt iets in kracht toe. In het noordelijk kustgebied blijft de wind (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Interpretatie is onderweg naar IJmuiden en zag onderweg dit Delftsblauwe standbeeld (Foto: Interpretatie)
Interpretatie is onderweg naar IJmuiden en zag onderweg dit Delftsblauwe standbeeld (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!