Poortvliet: "Toch heeft Ajax nog steeds een grote mond"

Jan Poortvliet hoopt dat PSV komend weekend een einde kan maken aan de bluf van Ajax, dat nog steeds in de landstitel zegt te geloven.

Met nog vier duels te gaan hebben de Brabanders zeven punten voorsprong op de Amsterdammers, die zondag op bezoek komen in Eindhoven. Ajax kwam vorige week goed weg in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-2). Ook afgelopen weekend overtuigde de nummer twee niet echt, met een 1-0 thuiszege op Heracles Almelo.

"Eerlijk gezegd vind ik Ajax gewoon matig spelen maar toch hebben ze nog de bluf om een grote mond te hebben", stelt Poortvliet in gesprek met PSV Inside. "Afstraffen aanstaande zondag en geen adempauze geven die gasten." De 62-jarige oud-international won in de jaren '70 met PSV de UEFA Cup en drie keer de landstitel.

Poortvliet heeft zaterdag genoten van AZ - PSV, toen de koploper een 2-0 achterstand in de slotfase omzette in een 2-3 zege. "Dit was genieten van de eerste tot de laatste minuut. PSV was scherp vanaf het begin. Ik zag twee goed spelende ploegen. AZ komt met 2-0 voor en PSV ging nog een tandje harder en het aanvallende wisselen werd beloond. Het was ijzersterk wat ze hebben afgedwongen en dit is wat PSV kan brengen."