Capello zet punt achter trainerscarrière

Fabio Capello heeft zijn afscheid aangekondigd van het trainersvak. De Italiaan gaat niet meer aan de slag bij een club of land.

De 71-jarige Capello werd tussen 1991 en 1996 vier keer landskampioen met AC Milan en won tevens de Champions League, waarna hij naar Real Madrid vertrok en daar de La Liga won in zijn eerste seizoen, maar na een conflict met de voorzitter na één jaar alweer vertrok.

Hij keerde terug naar AC Milan en was vervolgens ook trainer bij AS Roma en Juventus, waarmee hij de titel won met beide clubs, hoewel de twee Serie A-titels later werd afgepakt vanwege het Calciopoli-schandaal. Capello ging nogmaals aan de slag bij Real Madrid en werd vervolgens bondscoach van Engeland en later Rusland.

In juni 2017 werd de Italiaan aangesteld als trainer van het Chinese Jiangsu, maar na een teleurstellend seizoen werd hij in maart ontslagen. Capello werd de afgelopen tijd in verband gebracht met het bondscoachschap van Italië, maar dat ontkent hij.

"De bank van Italië? Ik heb al nee gezegd", vertelt Capello in gesprek met Radio Rai. "Ik heb al enige ervaring met de Engelse en Rusischische nationale teams. Ik wilde proberen om nog een keer een club te trainen en Jiangsu was mijn laatste voetbalervaring. Ik heb alles gedaan wat ik wilde. Ik ben erg blij met wat ik heb gedaan en nu ben ik blij een tv-commentator te zijn. Je wint altijd in deze rol!"