Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 15

De dagen worden warmer dus een nieuwe blockbuster met The Rock mag niet ontbreken. Juist, vanaf deze week draait Rampage in de Nederlandse bioscopen.

Rampage: Big gets Bigger

Dwayne 'The Rock' Johnson dendert voor het eerst dit jaar de bioscopen in. Dit is bijna een gegarandeerd succes, ware het niet dat deze film stieken is gebaseerd op een videogame. Zoals we al decennia van Hollywood gewend zijn zijn verfilmingen van videogames verre van een garantie voor succes. Johnson schittert als primatoloog Davis Okoye, een man huiverig voor relaties met mensen maar hecht bevriend met de buitengewoon intelligente en uiterst zeldzame albino zilverrug gorilla George. Okoye redde hem als wees van stropers en nam sindsdien de zorg op zich. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. Terwijl deze nieuwe alfa roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.


A Quiet Place


Een horrofilm die ervoor zal zorgen dat het in de bioscoopzalen in ieder geval doodstil is. Laat de chips en popcorn maar buiten de zaal, want iets slechts overkomt hen die geluid maken. Dat geldt in ieder geval voor de familie in deze film. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De ouders worden gespeeld door Emily Blunt (The Girl on the Train) en John Krasinski (13 Hours). Noah Jupe speelt hun zoon en Millicent Simmonds hun dochter. A Quiet Place is geregisseerd door John Krasinski.


Foxtrot

Michael en Dafna zijn uit het veld geslagen wanneer ze te horen krijgen dat hun zoon Jonathan is overleden tijdens zijn dienstplicht als wachter bij een verlaten grenspost. De feiten blijken echter een stuk complexer. In drie stilistisch uiteenlopende delen vertelt Maoz het verhaal vanuit het perspectief van vader, zoon en moeder. Alle drie dansen ze de foxtrot met het noodlot. Een dans met vele variaties, maar waar je ook heen gaat, je eindigt altijd op het punt waar je ooit begon.


Au revoir là-haut

Aan het einde van de eerste wereldoorlog bevinden Édouard en Albert zich in de loopgraven. Daar komen ze niet ongeschonden uit. Na de oorlog lijken de briljante tekenaar en de bescheiden boekhouder tot elkaar veroordeeld. Met een bedrieglijk plan besluiten de kameraden het Franse volk een lesje te leren en fortuin te maken. Op een visueel prikkelende manier toont Dupontel het naoorlogse leven waarin de mannen zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Speels, prachtig en schrijnend. 


Finding your Feet

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott ontdekt dat haar echtgenoot al jaren een verhouding heeft met haar beste vriendin, besluit ze bij haar bohémienne zus Bif in te trekken. Door Bif en haar excentrieke vriendengroep én hun gezamenlijke liefde voor dansen leert Sandra dat het nooit te laat is voor een frisse start.