Arrestatie bij 'Dutch Ride Out 2018'

Door het tijdig anticiperen van de politie op het onverwachte evenement ‘Dutch Ride Out 2018’ waarbij motorrijders in één grote groep een bepaalde route rijden, heeft dit niet geleid tot ernstige problemen op de openbare weg. Om 13:13 uur vertrok een grote groep motorrijders vanaf de parkeerplaats Tol Negen langs de A1 bij Barneveld in de richting van Almere.

Al vrij snel werd de groep daar ontmanteld en daarna ging ieder zijn weegs. Door langs het hele parcours zichtbaar aanwezig te zijn, konden excessen worden voorkomen en had het overige verkeer nagenoeg geen hinder van de motortoertocht.

Net voor het begin van het evenement heeft een motorrijder uit Nijkerk, die de snelheid zeer fors overschreed, een aanrijding veroorzaakt met een motoragent die daarbij ten val kwam. Het ongeval vond plaats in de bosrijke omgeving van Nijkerk.

De motorrijder uit Nijkerk ging er vervolgens vandoor maar werd vanuit de lucht gevolgd door een politiehelikopter, zodat hij na enige tijd thuis kon worden aangehouden. Doorrijden na aanrijding is een misdrijf. De man moest mee naar het bureau, zijn motor werd inbeslaggenomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verder zijn er enkele tientallen bekeuringen uitgeschreven aan deelnemers van het evenement. Ook werden drie rijbewijzen ingevorderd.