UItslag FC Utrecht - ADO

FC Utrecht en ADO Den Haag hebben zondagmiddag de punten gedeeld. FC Utrecht pakte in de laatste minuut een punt.

Bij ADO debuteerde Indy Groothuizen onder de lat en de doelman liet zich in het begin van de wedstrijd uitspelen door Zakaria Labyad, die de bal teruglegde op Mateusz Klich, maar zijn stiftballetje was te zwak. Sean Klaiber kreeg een kans op de 1-0, maar de verdediger had te veel tijd nodig waardoor ADO uit kon verdedigen.

FC Utrecht had het beste van het spel en Groothuizen hield Klich van het scoren af. De doelman moest zich twee minuten voor rust gewonnen geven. Op aangeven van Rico Strieder schoot Sander van de Streek net buiten het strafschopgebied zuiver raak: 1-0.

Negen minuten na rust kwam ADO langszij. Clubtopscorer Björn Johnsen kapte Ramon Leeuwin uit en schoot prachtig raak in de verre hoek: 1-1. De thuisploeg verzuimde tien minuten later om weer op voorsprong te komen. Groothuizen tikte een inzet van Klich tegen de paal en de rebound werd door Labyad tegen de lat geschoten.

ADO profiteerde optimaal en na 69 minuten werd het 1-2. Uit een hoekschop kopte Tom Beugelsdijk kopte geheel vrijstaand raak. FC Utrecht rechtte de rug en vier minuten later was de stand alweer gelijk. Invaller Giovanni Troupée gaf vanaf de rechterflank een voorzet en Gyrano Kerk kopte raak. In de blessuretijd leek ADO alsnog de zege te pakken, Hooi knalde via de onderkant van de lat raak: 2-3. Toch zou Utrecht nog een punt overhouden aan het duel, Zakaria Labyad knalde een vrije trap tegen de touwen. FC Utrecht blijft vijfde, met twee punten achterstand op Feyenoord, en ADO bezet de achtste plek na dertig wedstrijden.