Valverde gunt de zege aan ploeggenoot Amador in de Klasika Primavera

Andrey Amador heeft de Klasika Primavera gewonnen. De Costa Ricaan reed op de voorlaatste klim weg. Alejandro Valverde maakte snel de aansluiting met zijn ploeggenoot, waarna de Spanjaard Amador de zege gunde. De Colombiaan Wilmar Paredes kwam als derde over de streep.

Vier renners vormden de kopgroep, maar voordat ze bij de eerste klim van de dag waren, zeventig kilometer van de meet, werden de vluchters alweer gegrepen door het peloton. Movistar hield het tempo hoog en op de tweede klim was het peloton al uitgedund naar twintig renners.

Op de voorlaatste klim, twaalf kilometer van de streep, ging Amador in de aanval. De Costa Ricaan had meteen een mooie voorsprong te pakken op het uitgedunde peloton, waarna Valverde de sprong naar zijn ploeggenoot maakte. De twee van Movistar reden de laatste tien kilometer samen naar de streep, waarna Valverde de zege gunde aan zijn ploegmaat. Het was voor Amador de eerste zege van het jaar. De 31-jarige Costa Ricaan boekte zijn eerste zege van het jaar.