Gerbrands: "Everton heeft zich onlangs bij Brands gemeld"

Marcel Brands werd de afgelopen week in verband gebracht met Everton en Toon Gerbrands erkent de interesse in de technisch directeur van PSV.

"De relatie die wij binnen de club hebben is als wie dan ook door een club wordt gevraagd, dat direct gedeeld wordt. Ook al is het antwoord ‘nee’. Dat is ter voorkoming van allerlei geruchten en andere moeilijke dingen", vertelt de algemeen directeur van PSV bij De Tafel van Kees op FOX Sports.

"Marcel is meerdere keren gebeld in de afgelopen jaren, er komt weleens wat naar buiten toe, maar hij is in het buitenland gewoon een populair technisch directeur. Over het algemeen waren dat Engelse clubs. Hij houdt mij daarvan op de hoogte. Everton heeft zich onlangs bij hem gemeld, daar kunnen we kort over zijn. Maar ook al twee keer daarvoor, ik geloof een jaar geleden of een half jaar geleden en toen ging het dus twee keer niet door."

The Toffees hebben zich nog niet officieel gemeld in Eindhoven en een vertrek van Brands is dus ook nog geen gelopen koers. "Als je hem kent is het nog geen gelopen koers, dat weet ik wel. Zijn gevoel moet honderd procent goed zijn, hij zet duidelijke structuren neer, dat heeft hij bij AZ gedaan en ook bij PSV. Zo’n stap moet honderd procent kloppen en als het niet helemaal klopt en zijn gevoel is niet goed, dan zegt hij gewoon ‘nee’."