Belgen uitgeschakeld in kwartfinales Davis Cup

Voor de Belgische tennissers eindigt de Davis Cup in de kwartfinales. In het Amerikaanse Nashville stonden de Belgen, zonder kopman David Goffin, na dag één met 2-0 achter, waarna Ryan Harrison en Jack Sock in het dubbelspel te sterk waren voor Sander Gillé en Joran Vliegen.

De twee Belgen wisten verrassend de eerste set te winnen en boden opvallend goed partij tegen Harrison en Sock, beiden aanzienlijk meer ervaren op het hoogste niveau, maar het mocht niet baten: 5-7, 7-6 (1), 7-6 (3), 6-4. Met twee enkelspelpartijen te gaan zijn de Amerikanen zo niet meer in te halen.

Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut zetten Frankrijk op voorsprong door Simone Bolelli en Fabio Fognini in hun eigen Italië te kloppen. In Genoa was het Franse topduo, goed voor twee Grand Slam-titels, simpelweg te sterk: 6-4, 6-3, 6-1.

Duitsland kwam in Valencia verrassend op voorsprong tegen Spanje. Tim Pütz en Jan-Lennard Struff namen het op gravel op tegen gravelspecialisten Feliciano en Marc López (geen familie), winnaars van Roland Garros in 2016. De Spanjaarden verloren de eerste twee sets, maar sleepten toch een vijfde set uit het vuur. Daarin waren Pütz en Struff echter weer te sterk: 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4), 7-5.

In het Kroatische Varazdin kwam de thuisploeg tot slot op voorsprong tegen Kazachstan. Ivan Dodig en Nikola Mektić maakten hun favorietenrol tegen Timur Khabibulin en Aleksandr Nedovyesov waar en wonnen na een stroef begin in vier sets: 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2.