Messi helpt Barcelona met hattrick langs Legánes

Barcelona is ook na 31 speelrondes in LaLiga nog altijd ongeslagen. De koploper was in Camp Nou met 3-1 te sterk voor Legánes.

Na de midweekse Champions League-wedstrijd tegen AS Roma (4-1 winst), besloot Ernesto Valverde de nodige wijzigingen door te voeren in zijn elftal. Zo waren er basisplaatsen voor Thomas Vermaelen, André Gomes en Ousmane Dembélé en zaten Samuel Umtiti, Jordi Alba en Andrés Iniesta op de bank.

Barcelona had in de eerste helft het overwicht en het duurde tot de 27ste minuut totdat de ploeg op voorsprong kwam. Lionel Messi schoot een vrije trap, zijn handelsmerk, direct tegen de touwen: 1-0. De Argentijn maakte vijf minuten later ook de 2-0. Op aangeven van Philippe Coutinho schoot hij binnen.

Na rust verzuimde de Catalanen de wedstrijd via Gerard Piqué in het slot te gooien. Een voorzet werd door Luis Suárez gemist en de centrale verdediger schoot van dichtbij over. Legánes kwam twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd. Nabil El Zhar nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening.

Toch zou de zege voor Barcelona niet meer in gevaar komen en liep het in de 87ste minuut nog uit naar 3-1. Met zijn 45ste hattrick in zijn carrière gooide Messi de wedstrijd in het slot.