Uitslag Roda JC - PEC Zwolle

Roda JC heeft zaterdagavond de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. In de slotfase werd PEC Zwolle met 3-2 verslagen.

Roda JC was op 18 maart met 0-1 te sterk voor NAC Breda en afgelopen weekend werd Vitesse overtuigd met 0-3 aan te kant gezet. De ploeg kwam in Kerkrade al na drie minuten op voorsprong. Donis Avdijaj verschalkte doelman Diederik Boer met een schot in de rechterhoek: 1-0.

Vijf minuten later werd het ook 2-0. Bij de tweede paal maakte Feyenoord-huurling Simon Gustafson de 2-0. Nog voor rust kwam PEC terug in de wedstrijd. Younes Namli schoot een vrije trap in de korte hoek raak, waar eerst nog een treffer van Avdijaj werd afgekeurd.

Na een uur spelen verzuimde Avdijaj de wedstrijd in het slot te gooien, maar de huurling van Schalke 04 stuitte op Boer. PEC leek in de slotfase nog een punt uit het vuur te slepen. Queensy Menig maakte vijf minuten voor tijd de 2-2. Toch ging Roda nog met de zege aan de haal. Mikhail Rosheuvel kapte zijn tegenstander uit op het strafschopgebied en schoot de bal hoog in het doel: 3-2.