FOK! Wat een weer: zacht, maar in het westen kans op zeewind

Gegroet!

Ik denk dat we over het weer van vandaag niets te klagen mogen hebben. Het was overal zonnig en de wolkenvelden die ik verwacht had voor het westen waren er wel, echter alleen maar vrijdagavond. Overdag kwamen er veel klachten over hooikoorts binnen en dat is ook logisch met een zuidoostenwind. Zelfs ik had er last van. 

Vannacht is het vrijwel overal helder met minima van 6 tot 9 graden.

Morgen zijn er wel een paar kapers op de kust. De wind zwakt af en dat wil zeggen dat er een grotere kans is op zeewind. In het binnenland blijft het wel heerlijk op temperatuur. De timing van de zeewind is echter zeer onzeker. Ik verwacht hem pas in de loop van de middag. Tot die tijd wordt het ook op het strand een graad of 20. In het zuiden en oosten is 23 graden mogelijk. Behalve de zeewind is ook de windrichting van belang, mogelijk draait die naar het noorden toe en ook dan kan het flink afkoelen in het noorden en westen. 

Verder ligt er nog steeds een storing ten westen van ons land en die brengt wolkenvelden met zich mee. Neerslag verwacht ik daar niet van. Het kan echter wel het mooie beeld van deze zaterdag wat bederven.

Komende week blijft het erg zacht en neemt de kans op een groeizame bui toe.

Fijne zondag!

Nederland
 

Arcus (Foto: DJMO)
Afgelopen week vielen er her en der fikse buien. Zo ook bij collega Monique. Fraaie arcus. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!