Sporting-voorzitter schorst selectie na antwoord op kritiek

Sporting Lissabon moet het zondagavond in de Portugese competitie tegen Paços de Ferreira met een B-elftal doen. Niet vanwege blessures, maar vanwege een tirade van voorzitter Bruno de Carvalho. Hij heeft negentien spelers geschorst, nadat ze reageerden op zijn kritiek.

Donderdag verloor Sporting met 2-0 van Atletico Madrid in de Europa League en daar was De Carvalho woest over. De instelling van de spelers was volgens hem helemaal niks en onder meer Bas Dost en Fabio Coentrão zouden onnodige overtredingen gemaakt hebben. 

Aanvankelijk leek het erop dat De Carvalho alle spelers geschorst heeft die in de selectie voor de wedstrijd tegen Atletico zaten, maar het heeft er nu alle schijn van dat het alleen geldt voor spelers die het lef hadden om op social media een statement te delen.

"We balen ervan dat er een gebrek aan steun is van degene die onze leider zou moeten zijn. Een perfecte voetballer of een perfect team bestaat niet, we winnen en verliezen samen. We vechten voor de club en de fans en onze toewijding staat buiten kijf", aldus het antwoord.

Dost is niet al te actief op social media en deelde het statement dan ook niet. Vermoedelijk is hij daardoor niet geschorst door De Carvalho. Overigens is de Portugese voetbalbond bezig met een onderzoek, want het is niet duidelijk of de voorzitter überhaupt wel het recht heeft om vrijwel de hele spelersgroep te schorsen.