Partij-Islam wil 100% islamitische staat in België

In België kan bij de komende raadsverkiezingen worden gestemd op de 'partij Islam'. Deze Islamitische partij, die DENK doet lijken op een clubje verwesterde afvalligen, is in 28 gemeenten in Wallonië en Vlaanderen verkiesbaar en opvallendst is dat de partij als doelstelling heeft een honderd procent Islamitische Staat op te richten. De partij heeft momenteel in Molenbeek en Anderlecht nog één zetel.

De partij stelt zelf niet de hoofddoek te willen verplichten of handen af te willen hakken, maar wil de Islamitische Staat nastreven zonder de Belgische grondwet te raken. Redouane Ahrouch, voorzitter en penningmeester van de partij, ziet wel graag een verplichting voor scholen om halalvlees aan te bieden, en bijvoorbeeld een scheiding van mannen en vrouwen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Het Anderlechtse gemeenteraadslid, die zelf ook nog buschauffeur is geweest, beweert veel klachten te hebben gekregen over handtastelijkheden. "Ik krijg gewoon heel veel klachten van vrouwen tijdens de piekuren, wanneer iedereen opeengepakt op de bus staat. Mannen maken daar misbruik van om handtastelijk te worden. Dat is de enige reden waarom dat voorstel in ons programma staat.” Zijn voorstel voor segregatie zou dus echt, eerlijk waar, pinky swear, scouts honor helemaal niets met religieuze motieven te maken hebben, maar puur bedoeld zijn om die arme, zielige vrouwen in bescherming te nemen.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is het er op zijn zachtst gezegd niet helemaal mee eens. "In hun shariawereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij Islam. Dit is spuwen op Europa", schrijft hij op Twitter.

Verkiezingsposter